Äntligen vår!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och luften känns varm. Det är vår och det syns även på gräsmattan som nu böjar återfå sitt liv efter vintern. Sakta men säkert blir den allt grönare.

Även om gräsmattan fortfarande ser väldigt dyster och tråkig ut så är det viktigt att inte vårstäda allt för hårt. Vänta hellre till gräset hunnit ta sig och börjat växa på allvar innan du sätter i krattan.

Mossan i min gräsmatta hade fått ett ordentligt grepp under vintern, vilket tyder på för lite näring. Det kan ju ha sin förklaring i att jag knappt gjorde någonting med den förra året, på grund av tidsbrist. Det enda jag gjorde var att sprida ut Weibulls stoppar mossa någon gång på vårkanten och såklart den regelbundna klippningen. Men detta år tänker jag försöka lägga mer tid, så gräset kan bli riktigt fint!

Första steget mot detta är att få bort mossan. Jag hittade en lite ”stoppar mossa” som blivit kvar sen förra året som jag blandade och spred ut så långt det räckte. Såklart räckte det inte på långa vägar till hela mattan, så jag tänkte passa på att prova Mossa GTI och se om det ger samma resultat och jämföra de båda för att se vilket preparat som fungerar bäst. En klar fördel med Mossa GTI som jag redan på förhand kan säga är att man slipper momentet att blanda.

Redan efter någon timme började mossan svartna och dö:

Detta inlägg skapades torsdag, mars 29th, 2012 och är kategoriserat under 2012. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

Lämna en kommentar