Bekämpa mossa

Första steget mot en finare gräsmatta är att bli av med mossan. Till detta bör man ej använda sig av en mossrivare, för då är risken ganska stor att mossan sprider sig ännu mer och kommer tillbaka igen nästa år. Ett mycket bättre alternativ är att använda bekämpningsmedel mot mossa. Det finns många olika sorter att välja mellan men principen är oftast densamma.

Jag har valt att använda mig av Weibulls Stoppar mossa för jag har använt det förr och vet hur det fungerar. Detta bekämpningsmedel finns att köpa i de flesta trädgårdsbutiker och kommer i pulverform så man får själv blanda ut det med vatten. Två skopor pulver till 8 liter vatten ska sedan vattnas ut på gräsmattan där mossan finns. Bäst är att använda en spridarramp till vattenkannan för att fördela medlet så bra som möjligt. Jag hade dock inte tillgång till en sådan utan fick använda en vanlig stril.

När Bekämpningsmedlet har verkat ska mossan svartna, dö ut och försvinna  av sig själv. Om mossangreppet var omfattande kan det vara nödvändigt att avlägsna den döda mossan med en kratta eller räfsa för att ge plats åt gräset.

Nedan följer lite bilder från innan och efter utspridningen.

Såhär såg det ut på vissa ställen innan utspridningen av Weibulls Stoppar mossa:

Mossa bild 1

Innan Bekämpningsmedel Bild 2

Redan knappt två timmar efter behandlingen så var en del av mossan brun-svart:

Svartnande Mossa

Svartnande Mossa

Svartnande Mossa

Jag hade tyvärr inte mer antimoss-medel hemma så det räckte till hela gräsmattan, så det är väl bara att åka till blomsterlandet och köpa mer.

Detta inlägg skapades fredag, april 16th, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

Lämna en kommentar