Första gödslingen

Algomin gräsgödsel Då var första gödslingen av gräsmattan utförd. Som jag sa tidigare så fick jag inte tag på Weibulls Super Gramino som Olle Berg rekommenderar i vår och sommarprogrammet. Istället fick det bli Algomin gräsgödsel. Jag vet inte riktigt skillnaden på dessa två gödningsmedel mer än att Super Gramino ska vara väldigt långtidsverkande, men också dyrare.

Jag gödslade igår kväll med förhoppning om att det skulle regna på natten eller idag. som tur var kom det några droppar men jag hade nog hoppats på lite mer. Det är viktigt att gödslet inte får ligga kvar torrt i gräsmattan för då kan det uppstå brännskador. Därför är det bra att gödsla när man vet att det kommer att regna efteråt eller så får man vattna själv.

Underhållsgödslingen tillhör den viktigaste skötselåtgärden för en finare gräsmatta, tillsammans med gräsklippningen. Gräs som växer vilt på naturliga ängar m.m.  är självförsörjande när det gäller gödsling. Anledningen till att en odlad gräsmatta behöver extra hjälp med den biten beror oftast på att man ställer högre krav på den. I detta fall, att gräsmattan ska vara tätare och grönare.

Detta inlägg skapades måndag, maj 24th, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

En kommentar till “Första gödslingen”

  1. Ränder av gödslingen « Gräsblogg:

    [...] Gräsblogg En blogg om en gräsmatta « Första gödslingen [...]

Lämna en kommentar