Mossan Stoppad

Nu har äntligen hela gräsmattan blivit behandlad med Weibulls Stoppar Mossa. Det tog ganska lång tid att få ut medlet på hela ytan eftersom det skulle vara ca 1 Liter per kvadratmeter. Då räcker alltså en vattenkanna med bekämpningsmedel till 8-10 kvadratmeter av gräsmattan. Så det blev alltså ganska mycket spring med vattenkannan.

Det finns också andra liknande bekämpningsmedel mot mossa som man kan sprida ut på lättare sätt. Ett exempel på sådant medel är Mossa GTI som är i flytande form. Det kommer i dunkar som man ansluter till vattenslangen och sen är det bara att spruta ut det på gräsmattan. Jag har aldrig provat detta bekämpningsmedel själv, men jag kan tänka mig att det har liknande effekt som stoppar mossa och innebär nog mindre jobb att sprida ut.

Någon som har erfarenheter av t.ex. Mossa GTI?

Detta inlägg skapades onsdag, april 28th, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

2 kommentarer till “Mossan Stoppad”

  1. Therese:

    Hejsan, förra helgen använde jag å min sambo oss av mossa GTI. Gick snabbt å enkelt att få ut på gräsmattan! Å de funka bra! :) Så prova det nästa gång! // Therese

  2. Alfred:

    Ja det kanske skulle vara värt att prova det nästa gång, för att spara en del jobb och tid. Det hade ju även varit kul att testa nånting nytt :)

Lämna en kommentar