Stroller plus+ kombi

Nu har jag spridit ut gödning för andra gången i år, denna gången var det Stroller plus+ kombi som åkte ut på gräsmattan. Detta är inget vanligt gödsel, det är ett kombinationsgödsel som dels innehåller bekämpningsmedel mot ogräs och dels vanligt NPK-gödsel.

För bästa effekt ska man behandla gräsmattan under maj- augusti  då ogräset växer som bäst och medeltemperaturen  bör ligga över 15 grader. Gräset ska inte vara helt nyklippt. Varför vet jag  inte, men det står på påsen att man ska behandla 2-3 dagar efter klippning. Det står även att man ska använda Strollers egna spridarvagn men eftersom jag redan har en av märket Gardena så använder jag  den istället.

Stroller plus+ kombi

Så nu är det bara att vänta och se vad resultatet blir. Man kan få vänta i 3-4 veckor innan ogräset ska vara borta, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…. Eller?

Stroller plus+ kombi köpte jag på Maxi ICA Stormarknad.

Följ min blogg med bloglovin

Detta inlägg skapades tisdag, juni 22nd, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

22 kommentarer till “Stroller plus+ kombi”

 1. Giraff:

  Detta är mina 5 cent om det hela. Vid klippning blir det en stor förändring av ljus som mossa och andra ”primitiva” växter kan snappa upp och acceptera snabbare. Skulle man då göda samtidigt skulle det bli en ännu större förändring och ge en extra kick att få igång oönskade växter på sin gräsmatta.

 2. Alfred:

  Ja du har nog helt rätt i det du säger, det bästa för gräset är att hålla en så jämn balans som möjligt.
  Kan det vara så att eftersom denna gödning även innehåller bekämpningsmedel, kan det därför påverka gräset negativt om man precis har klippt?

 3. Johan:

  Jag känner inte heller för att köpa en ny spridarvagn, vilken inställning använde du på din gardena när du spred ut stroller kombin?

 4. Fredrik:

  Jag sitter just också och försöker förstå vilken inställning jag ska använda i samma fall (Gardenavagn och Stroller Plus+ kombi). Från Gardena får jag svaret att jag måste provsprida på en yta och väga resultatet för att ta reda på vilken inställning jag ska ha. Jag vill helst inte sticka och köpa en våg bara för det här ändamålet…

 5. Alfred:

  Jag provade mig fram när jag använde min spridarvagn. Om jag inte minns fel så körde jag först på läge 3 men tyckte att den släppte ut alldeles för lite, så jag ändrade till läge 4 och blev ganska nöjd med resultatet. Så mitt tips är att testa sig fram och hålla koll på hur mycket gödning som kommer ut. Det är bättre att ha mindre öppning och sprida ut i omgångar än att ha snabbare flöde och sedan inse att gödningen inte räcker hela vägen.

 6. Joakim:

  Lätt bästa bloggen på internet!

 7. Tiden går « Gräsblogg:

  [...] Gräsblogg En blogg om en gräsmatta « Stroller plus+ kombi [...]

 8. Johan:

  Jag gjorde som fredrik och slutade på 4:an. Vilken effekt det blev, gräset har aldrig varit grönare. Inte ens på andra sidan häcken :)
  Det enda som jag tyckte var lite lurigt var att sprida det jämnt, fick lite ränder i mattan. Hur gjorde ni för att få det jämnt?

  //Johan

 9. Johan:

  Jag menade naturligtvis Alfred!

 10. Alfred:

  Jag har också råkat ut för att få ränder av gödslingen vid tidigare tillfälle och har kommit på att man måste gå lite omlott med spridarvagnen på det man redan spridit ut för att slippa dem. Spridningsbredden på Gardenas vagn är inte riktigt lika bred som hjulen så det räcker alltså inte att köra med hjulen i samma spår som tidigare.

 11. Tommy:

  Kommentar till val av spridare:

  Tror jag testat ala sorters vagnspridare av plast som man ”rullar efter sig”.
  Har inte varit imponerad av någon av dessa.
  Antar att någon har testat att sprida ut gödning med dylik vagn i vått gräs? Då märker man hur hålen kletar igen av våt gödning – inte bra!

  Nu i sommar har jag införskaffat en typ som man håller i handen och vevar på – kostade ca 150 SEK och funkar perfekt.
  http://www.odla.nu/artiklar/ute/jord-och-godning/weibulls-tipsar

  Har kastat mina gamla vagn-spridare ;-)

  Tommy

 12. Tommy:

  Kanske ska tillägga att det är väldigt lätt att dosera mängden med denna typ av ”roterande spridare”, och att den sprider gödsel förträffligt bra!
  Passar utmärkt för att så gräsfrö med, dessutom.
  En av de bästa redskap jag skaffat mig under mitt 40-åriga ”trädgårdsliv”!

  Tommy

 13. Anders:

  Vid inställning av mängd visar det sig att spridarhålen inte får sanna storlek utan hålen till vänster är större Mycket större ca 2-3mm än hålen till höger. Detta borde leda till att spridaren sprider mycket ojämnt. Borde kanske byta ut den innan användning?

 14. Hasse:

  Köpte Stroller Plus + T Kombi till vår gräsplätt och en grön Bayer strollerspridare. Påsen var på 8 kg och skulle räcka till 250 kvm. Spridaren skulle ställas i läge 5.
  Resultatet var att mikrokornen förmligen rann ur spridaren och i stort sett hela påsen gick åt. Vet inte vad som gick fel, men nu har gräsmatta och ogråset fått sig en sjuhelsikes överdos. Vad kan hända? Och hur kunde det bli så fel? Är det skillnad om man sjuter den eller drar den?

 15. Dr. Thrax:

  Ang. klippningen så gissade jag att man ska vänta så att ogräsets blad inte är nyligen bortklippt. Antagandet är att bekämpningsmedlet absorberas via bladen.

 16. Ylva:

  Jag har vitklöver i gräsmattan. Försvinner det med stroller?

 17. Urban:

  Ja, jag såg helt klart resultat mot vitklöver.

 18. Lasse:

  Någon som har koll på va man ska ha för inställning på Garden spridare när man ska gödsla med Algomin mossa? Mvh Lasse

 19. Tony:

  Tar stroller smörblommor? dessa gräsmattans terrorister!
  Armar som breder ut sig i marknivå till 1m i diameter och bildar nya rötter på armarna. Några andra tips annars för att få bort detta otyg?

 20. Thore:

  Var köpte du spridaren du vevade, och vad kostade den?

 21. Jörgen:

  Spridaren finns bland annat på Granngården.

 22. Fribbe:

  Vad det gäller spridare oavsett gödsel sort så kan jag varm rekommendera Wolf Gartens
  batteridrivna centrifugalspridare WE-B. Finns på massor av ställen i butik och online.
  Sprider jämnt och det går lika snabbt att gödsla som att gå runt din gräsmatta, betydligt snabbare än med vanlig spridarvagn. Haft den flera år med mycket bra resultat. Aldrig ränder osv.

  http://www.wolf-garten.se/index.php?id=14712&tt_products%5BbackPID%5D=14710&tt_products%5Bproduct%5D=65303&cHash=04ceeaaa34cf0551fe20344c8e8068ca

Lämna en kommentar