Tiden går

Det var ett tag sedan jag skrev nya inlägg här så jag tänkte att det var dags nu. Anledningen till det alltför långa uppehållet är att jag har jobbat med teater hela sommaren och helt enkelt inte haft tid att skriva.

Torka, sedan regn, sol och åter regn – vi har hunnit med att ha alla dessa sorters väderlekar under tiden som passerat och resultatet från utspridningen av Stroller plus+ kombi har visat sig för länge sedan. Det mesta av klövern som växte i gräsmattan är nu borta, gräset är grönt och växer så det knakar. Man hinner knappt klippa hela gräsmattan innan det är dags att börja klippa den igen. Men det ser jag  inte som ett problem utan som ett tecken på att gräset mår bra.

Som vanligt är jag lite sent ute för egentligen skulle man sprida ut nästa dos av gödning i slutet av juli eller början av augusti men det har jag inte gjort ännu. Jag hade också tänkt att vertikalskära gräsmattan för ett tag sedan men det har heller inte blivit av ännu. Så det är nästa projekt – att gödsla och vertikalskära nu så fort som möjligt innan hösten kommer och får sitt fäste på allvar. Jag ska också så nytt gräs på ett litet område som har agerat uppläggningsplats av jord under tiden som en mur renoverades i början av sommaren. Detta kommer jag såklart att skriva mer om inom kort.

Detta inlägg skapades söndag, augusti 22nd, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

3 kommentarer till “Tiden går”

 1. Nisse:

  Har problem med att min gräsmatta tagits över av klöver, trodde inte att Stroller plus+ kombi funkade. Kommer att prova detta till våren.

 2. Alfred:

  Jag hade också väldigt mycket klöver i gräsmattan men efter jag använt Stroller plus+ kombi så försvann nästa alltihop :) . Så det rekomenderar jag starkt att prova!

 3. Åsa:

  jag har köpt ett gammalt hus, där gräsmattan är väldigt vanskött. Där är massor av ogräs som rölleka, klöver och några andra revor som är som en matta.
  Jag har gödslat 2 ggr med Stroller trippel , röllekan ger sig men är inte säker på att revorna gör det.
  Min fundering är om det är någon skillnad på Stroller trippel och Stroller plus + kombi vad gäller vilka ogrässorter de tar.
  Någon som vet?

Lämna en kommentar