Vårstädning

Idag har jag städat lite på gräsmattan, d.v.s. tagit bort en del gamla löv som bara ligger där och ser fula ut. Gissa vad jag sedan såg när löven var borta?… Jo mer mossa.

Som jag sa i förra inlägget så tog mitt bekämpningsmedel slut och jag har inte haft möjlighet att köpa mer. På Blomsterlandet har tydligen de flesta av Weibulls produkter tagits bort, så nu får jag leta upp någon annan affär där jag kan köpa dem. Men det verkar inte finnas speciellt många sådana butiker här i Blekinge. Tänkte prova med Granngården och se om de har nåt.

Vid vårstädning gäller det att ta det ganska försiktigt med räfsning och krattning för att inte gräset ska må dåligt. Då är det bättre att vänta till dess att mattan har blivit riktigt grön. Vårstädning är dock viktigt för att solstålarna ska komma åt och så att gräset kan växa obehindrat.

Det jag har lärt mig av dagens insats är att man kanske skulle ta bort löv mm från gräsmattan innan man sprider ut bekämpningsmedel så att även mossan som finns under löven blir besprutad.

Detta inlägg skapades fredag, april 23rd, 2010 och är kategoriserat under Projekt 2010. Du kan följa kommentarsflödet med RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egna sida.

Lämna en kommentar